Måneden der gik hos Watery – Op til Oktober 2018

Ja, nu prøver jeg engang for alle at få lidt gang i min “blog” her – på trods af at tid er noget af det mindste jeg har for tiden. Men jeg vil RIGTIG gerne forsøge at give et så realistisk og spændende indblik i min rejse med Watery.dk, samtidig med at jeg selv også gerne vil kunne kigge tilbage på det hele om 5 til 10 år.

Og for at holde mig op på dette, så blev jeg inspireret af Jesper Hvejsel´s tiltag, hvor han også skrev en “måneden der gik” for hans webshop Made4men.dk. Selvom det heller ikke gik så godt for Jesper med at holde kadacen med en status hver måned (han holdte et par måneder), så vil jeg forsøge at gøre det en smule mere kontinuerligt denne gang.

Men tanken er simpelthen at jeg prøver at samle nogle af de begivenheder, opture, nedture og andre finurligheder jeg har arbejdet på i løbet af den seneste måned i min webshop Watery.dk.

Så nu starter vi simpelthen – Oktober 2018.

På det her tidspunkt har min webshop kørt i præcist to år faktisk. Jeg lancerede siden i Oktober 2016 i en alder af 17 år og 9 måneder, og på de her to år er der så sket en hel del.

Dette tænkte jeg at jeg lige hurtigt vil opridse i 10 punkter:

  1. Investerede selv 60.000 kr. fra Bilka og konfirmationsopsparing + lånte 90.000 af min far til opstart af virksomheden i Oktober 2016. Hoveddelen gik til lager og køb af udvikler til at designe version 1 af Watery.dk
  2. Første weekend online omsatte Watery for 11.000 kr. Langt størstedelen var mine venner, men også én enkelt som jeg ikke kendte til. Monster fedt.
  3. I foråret 2017 bliver jeg nomineret til min første iværksætterpris. “Young…” et eller andet jeg ikke kan huske i Midtjylland. Vinder ikke, men super fedt arragement.
  4. I sommeren 2017 stopper jeg som elitesvømmer på konkurrenceplan, fordi Watery vækster rigtig  meget og jeg simpelthen ikke rigitgt har hverken lyst eller tid til svømningen mere efter at have svømmet gennem over 10 år.
  5. Efter at have haft lageret hjemme på værelset i kælderen hos min far det første år og derefter i et lagerrum vi lejede langt ude på landet, så var det en kæmpe sejr endelig at kunne rykke i mine egne lokaler med Watery i September 2017. Her fik jeg ligepludselig 150 kvadratmeter at boltre mig på inde midt på gågaden i Horsens – 100 meter fra min mor og en 20 minutters cykeltur fra far. Helt perfekt. Med hjælp fra nogle venner og far blev det hele slæbt derop på en dag. Dengang vi lige flyttede derind flyttede derind fyldte lageret en halvdel af 1 ud af 4 rum. I dag er alle 4 rum HELT proppet.
  6. I November 2017 kommer så Black Friday, som jeg gennem flere måneder har forberedt Watery til. Det første år 2 måneder efter lancering ved Black Friday 2016 omsatte Watery for 13.000 kroner på den dag. Her i 2017 rammer vi de helt utrolige 174.000 kroner på de 24 timer. Det var den FEDESTE og VILDESTE dag, hvor jeg med hjælp fra mine bedste svømmekammerater, fik sendt 467 pakker afsted.
  7. I Marts 2018 bliver jeg så inviteret af FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, til at tale til deres konference “E-handel Danmark 2018” med 300 tilmeldte. Jeg var MONSTER nervøs, for det var første gang jeg skulle inspirere og “lære” andre e-handlere noget, som var langt længere fremme end jeg.. Men fint gik det vist ifølge målingerne efterfølgende og det var en kæmpe oplevelse.
  8. Men det største på rejsen hidtil er nok mine og Watery.dk´s nomineringer til E-handelsprisen 2018. Nemlig min egen nominering af direktøren for FDIH, Niels Ralund, som “Årets Ener” og Watery´s nominering som “Årets bedste nye e-handelsvirksomhed”. Det var og er fuldstældig uvirkeligt med to nomineringer til sådan et stort arragement, og at jeg så samtidig formår at tage én af priserne med hjem i form af “Årets Ener”, det er bare alt for sindssygt. Det sjove var her at jeg om morgen havde været til afsluttende engelsk eksamen fra 09-15, hvorefter min far og jeg med det samme drønede til København til overrækelsen. Og efter at have kommet en time for sent og jeg havde været på scenen to gange for at tale min sag, så vandt jeg altså prisen. Men den store fejring var der ikke tid til for efter vi var hjemme i Horsens kl. 04:00 om natten, så havde jeg dansk-eksamen om fredagen… Men den største dag i mit liv hidtil var det trods alt 🙂
  9. I Juni 2018 bliver jeg så endelig færdig med gymnasiet, så efter at have vækstet Watery.dk i 1,5 år ved siden af skolen og elitesvømning, så var jeg “endelig” fri. Og efter først et par eller tre studenteruger (hvor min mor heldigvis passer biksen), et par ugers ferie med henholdsvis mor og far og en uges tur på Smukfest, så kunne jeg endelig kalde mig for iværksætter på fuldtid i slutningen af August 2018.
  10. Og det leder fint til det 10’ende højdepunkt her. Nemlig at jeg i September 2018 udbetaler den første løn til mig selv fra Watery.dk og dermed de første penge trukket ud af virksomheden – underordnet er det så, at det kun var 3.000 kroner, men mere behøver en ung, hjemmeboende og meget sparsom gut som jeg heller ikke 🙂

Alt i løbet af denne periode er omsætningen steget fra de ca. 25.000 vi omsatte for i den første måned i Oktober 2016 til netop at have omsat for 395.000 i September 2018. Stadig helt alene på kontoret, men med en fast udvikler tilknyttet og Adwords-bureau, samt et par venner og lillebror, der hjælper fast et par gange om ugen med pakning og diverse.

Så det er en hurtig opridsning af de største begivenheder i de første 2 år af Watery.dk´s forhåbentligt lange rejse.

Jeg glæder mig til at tage jer endnu tættere ind på rejsen.

Næste opdatering om en måned 🙂

 

 

Leave a Reply