Mit navn er Daniel Johannesen, og jeg er i dag ung webshopejer med Watery.dk, hvor jeg ganske enkelt pusher svømmeudstyr og badetøj ud over nettet. Jeg har arbejdet med iværksætteri siden 2015, hvor jeg startede min første fritidswebshop, og har siden da været helt “slugt” i denne verden. I 2017 blev jeg nomineret til “Iværksætterprisen 2017” af Bussiness Region Århus i kategorien “Young Stars” (jeg vandt desværre ikke), og har ellers været omtalt i nyhedsmedier som BT.dk, Jyllands posten, Børsen, Horsens Folkeblad, TV Syd mfl. omkring min rejse med Watery.dk.

Til dagligt arbejder jeg hovedsageligt med online markedsføring, herunder specielt SEO, Google Adwords og Facebook annoncering, samt alt det daglige driftsarbejde i en webshop som kundeservice, indkøb og pakning af ordrer. Derudover går jeg stadig i gymnasiet på Learnmark Horsens, hvor jeg er færdig i sommeren 2018, ligesom jeg indtil August 2017 også svømmede op til 8 gange om ugen i Horsens Svømmeklub som elitesvømmer på DM-niveau.

Jeg har lavet denne side og blog for at dele ud af min viden/erfaring om det at være webshopejer samt online markedsføring. Jeg vil her forsøge at belyse de udfordringer og succeser man støder på so webshopejer, mens rejsen stadig er undervejs.  For jeg syntes til tider at der bliver tegnet et meget lyserødt billede af livet som webshopejer, og det kan jeg om nogen skrive under på at det bestemt ikke altid er. Det er hårdt arbejde, mere hårdt arbejde og endnu mere hårdt arbejde fra start af. Desuden vil jeg komme omkring nogle af de erfaringer jeg gør mig med markedsføring af min webshop, herunder specielt SEO, Adwords og Facebook annoncering.

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du sidder inde med spørgsmål eller du tror jeg kan hjælpe dig.  Jeg kan altid fanges på daniel@watery.dk, hvor jeg har et ry for at svare lynhurtigt på alle henvendelser.

Ellers kan du herunder læse lidt om min iværksætterhistorie indtil videre, samt 10 hurtige om mig, hvis du nu gerne ville kende mig lidt bedre personligt.


Min iværksætterhistorie

Nuværende forretning: Watery.dk
Tidligere forretninger: Neutrons.dk (2014-2016), Odds-tipseren.dk (2015), Swimlife.dk (2015).

Salg af topmoderne mobilholdere (webshop – Neutrons.dk)

Min første forretning nogensinde, og den der skabte hele interessen og grundlaget for mine fremtidige virksomheder, var neutrons.dk. En forretning jeg startede med to jævnaldrende venner, og som solgte nogle specielle mobilholdere vi importerede fra USA. Vi havde eksklusiv distributionsret på disse mobilholdere i Danmark, og forsøgte derfor at sælge dem ind hos detailforretninger som Bilka, Skousen og Føtex, men det lykkedes vi aldrig rigtigt med. Tilgengæld lykkedes salget over vores webshop nogenlunde, og nåede op på en 6-7 ordrer om ugen før vi stille og roligt alle tre mistede interessen for projektet i midten af 2016 i takt med at der ikke skete meget mere. Virksomheden blev derfor solgt fra i slutningen af 2016, og vi endte nok med samlet set at gå i nul i kroner og ører.

Salg af online abonnenter til odds-interesserede (abonnement – Odds-tipseren.dk)

Et mindre projekt jeg overtog for ca. 1000 kroner i starten af 2016. Konceptet gik ud på at sælge måneds-abonnenter til oddsere, hvor en odds-ekspert jeg havde tilknyttet siden fandt gode odds-forslag til medlemmerne hver dag. I løbet af 2-3 måneder fik jeg samlet knap 50 abonnementer på samme tid, hvorefter jeg ret hurtigt solgte det videre til en anden ung gut.

Affiliate for svømmeudstyr og svømmetræning (swimlife.dk)

Med baggrund i min passion og erfaring med svømning og elitesvømning i sær, samt min stigende interesse for online markedsføring, så valgte jeg i slutningen af 2015 at starte en svømmeside op, hvor jeg anbefalede og skrev om svømmeprodukter til elitesvømmere. Problemet var bare at der ikke var nogen online forretninger indenfor svømmeudstyr og badetøj, som havde et affiliate-program og heller ikke ønskede det, hvorfor det stille og roligt gik i sig selv i løbet af starten af 2016.

Salg af svømmeudstyr og badetøj (webshop – Watery.dk)

I slutningen af 2016, nærmere bestemt 1. Oktober 2016, lancerede jeg min klart største virksomhed til dato, nemlig Watery.dk, hvor jeg sælger svømmeudstyr og badetøj online i Danmark. Virksomheden kom til verden efter knap 8 måneders forberedelse i kælderen, hvor jeg undervejs jonglerede med alt fra opbygning af ny webshop, produkt- og kategoritekster (knap 150.000 ord i løbet af sommeren 2016), forhandling af leverandøraftaler med de største svømmemærker i verden samt at få selve virksomheden på plads (lidt af noget bøvl da jeg var under 18 år dengang). I dag, 7 måneder senere i Maj 2017, kan vi pryde os af at have danmarks største udvalg af svømmeudstyr og rejsen er kun lige startet.


Medieomtaler

Jeg har været en del i medierne efterhånden, specielt efter jeg startede Watery.dk, og herunder kan du se en lille oversigt:


De 10 hurtige:

1. Elsker alt indenfor online markedsføring – specielt email-marketing, SEO og konventeringsoptimering.
2. Startede min første virksomhed sammen med to andre i en alder af 15
3. Jeg har en kæmpe passion for svømning – elitesvømning vel at mærke (jeg træner 7 gange om ugen).
4. Har prøvet alt fra webshops, affiliate marketing, growthacking, hjemmesider, tekstforfatning – noget med succes, andet ikke.
5. Jeg bor i Horsens (eller skulle jeg hellere sige Jylland?)
6. Går til daglig på HHX på finanslinjen
7. Elsker at have en masse bolde i luften – og gerne samtidig.
8. Sætter jeg mig noget for – så gennemføres det også!
9. Mit yndlingscitat er: “The ones who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do”, Steve Jobs
10. Elsker at diskutere (specielt med mine lærere) – ikke altid jeg får ret, men bare processen mod den bedste løsning er det essentielle for mig.